Serie A 2017/18 Optakt: Kan Juventus vippes af tronen?

Kan Juventus vinde mesterskabet for syvende gang i træk, eller kan det blive Milan i denne sæson, som har forstærket sig markant hen over sommeren? Milan har været anonyme de seneste år i Serie A, og virker som den største konkurrent til årets Scudetto. Man må dog bestemt ikke glemme Napoli og Roma, som også bør være med i toppen igen i år, mens Inter også skal i gang igen efter et par dårlige sæsoner. 

I aften klokken 18 fløjtes den italienske Serie A i gang. De sidste seks års mestre fra Juventus tager på hjemmebane imod Cagliari, og over de næste 38 runder skal det afgøres, hvem der bliver italienske mestre.

Juventus har vundet det italienske mesterskab de sidste seks sæsoner i træk, og i sidste sæson havde man en super sæson, hvor man var i Champions League-finalen mod Real Madrid, hvor man som bekendt tabte 1-4 i Cardiff, men det blev til The Double med triumfen i pokalturneringen.  

Juventus er favoritter i den kommende sæson til at genvinde mesterskabet igen, men Milan har forstærket sig og virker farlige. Juventus er markant svækket i det defensive, da Leonardo Bonucci har forladt Juventus og netop er skiftet til Milan – et skifte de færreste havde set komme, men forholdet mellem Bonucci og træner Allegri har ikke været det bedste den seneste tid, og det valgte Milan at udnytte. 

Juventus har dog forstærket sig, hvor bl.a. De Sciglio er kommet til fra Milan, Bernardeschi er kommet til fra Fiorentina, brasilianske Douglas Costa er lejet i Bayern Munchen, Matuidi er købt ind fra PSG, Bentancur er købt ind fra Boca Juniors. Det er fem spændende spillere, og holdet virker forsat stærkt og sammenspillet. Spørgsmålet er dog, hvordan man kan erstatte Bonucci med Benatia eller Rugani? Benatia er bestemt en stærk midterforsvar, men han har ikke samme niveau, og Chiellini bliver ikke yngre. Netop det normalt så stærke og stabile forsvar kan i den kommende sæson blive det svageste led på mandskabet. 

Juventus har domineret de sidste seks år i Italien, og især defensiven med Buffon, Chiellini og Bonucci har virket stærkt og stabilt. Offensivt er man uhyre farlige med Higuain og Dybala som tilsammen scorede 35 af klubbens 77 mål i Serie A. Allianz Stadium er et fort, hvilket man har set i de seneste sæsoner. Her kommer man til at hente mange point igen i den kommende sæson. Generelt er mandskabet stærkt og stabilt på samtlige pladser. De er godt sammenspillet, hvilket er til Juventus’ fordel og gør dem til favoritter igen. 

Buffon i målet ligner fortsat en af de stærkeste målmænd i verden. Selvom han er blevet 39 år, gjorde han det rigtig godt i sidste sæson. Higuain og Dybala i det offensive kommer til score masser af mål igen i den kommende sæson, og så bliver det spændende at se, hvad Douglas Costa kan i Juventus-trøjen – det samme gælder talentfulde Bernardeschi. 

Forventede startopstilling: 4-2-3-1: Buffon- De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro- Khedira, Pjanic- Bernardeschi, Dybala, Douglas Costa- Higuain.

Skriv et svar