Optakt: SSC Napoli – Juventus

Napoli har spillet stærkt i denne sæson, hvor de er ubesejret og derfor bør have gode chancer mod et svækket Juventus-hold.

 

 • Napoli har været det bedst spillende mandskab i Serie A og har vist stor styrke offensivt som defensivt.
 • På Stadio San Paolo har Napoli kun tabt et af de seneste ti indbyrdes opgør, og har vundet to af de seneste tre kampe.
 • Napolis kvikke offensivtrio kan gøre rigtig ondt på gæsterne, både Barzagli og Benatia kan komme i store problemer specielt på de hurtige omstillinger.
 • Juventus virker mæt efter at have vundet mesterskabet de seneste seks sæsoner.
 • Defensivt er Juventus normalt stabile, men uden Bonucci, har man vist svagheder og kun holdt nullet i een udekamp i sæsonen.
 • Gæsterne har en vigtig CL-kamp i næste uge, det har Napoli også, men det er lo scudetto som har højstprioritet hos Napoli i denne sæson.
 • Juventus må undvære angriber Higuain til opgøret. Midterforsvarer Chiellini har været ude de seneste to opgør og er tvivlsom til opgøret.

 

 • Det er en topkamp og det kan betyde en meget tæt og taktisk affære som ingen vil tabe, og hvor eet point vil være tilfredsstillende.
 • Juventus har scoret 40 mål i de første fjorten spillerunder og scoret nitten mål i seks udekampe.
 • Napoli kan ikke spille defensivt, og det betyder at gæsterne sandsynligvis nok skal få chancer, og her kan Dybala gøre det onde ved hjemmeholdet.
 • Gæsterne har masser af erfaring i disse kampe, og ved hvordan man skal trækket tempoet ud af opgøret, og splitte Napolis rytme.
 • Juventus har scoret syv mål i de seneste fire kampe på Stadio San Paolo.

Napoli:

Napoli er placeret som nummer et i tabellen med 38 point, og er ubesejret efter fjorten spillerunder og ligner i øjeblikket et mandskab som kan vippe Juventus af tronen i denne sæson, man har forsat en lille chance for at spille sig videre i Champions League, men fokus er udelukkende på fredagens hjemmekamp og dette års scudetto.

Træner Sarri kan til opgøret stille i næsten stærkeste opstilling, man må dog undvære vigtige algeriske Ghoulam, hvilket svækker dem en smule, men mandskabet spiller i øjeblikket med stor selvtillid og ikke mindst stor stabilitet, hvilket gør at savnet af Ghoulam alligevel ikke er så stort.

Man vil sandsynligvis ikke ændre det store i forhold til de seneste kampe, og man vil se et hjemmehold som vil prøve at være spillestyrende fra start, og som bør kan udnytte det hurtige angrebspil til store chancer mod et Juventus mandskab som har været til at tale med i det defensive.

Napolis forventede startopstilling: 4-3-3: Reina, Maggio, Chiriches, Koulibaly, Hysaj, Allan, Jorginho, Hamsik, Callejon, Mertens, Insigne.

JUVENTUS:

Den Gamle Dame har en vigtig kamp i næste uge i Piræus mod Olympiakos i Champions League, men med fire point efter Napoli i tabellen kan træner Allegri ikke tillade sig at rotere i truppen til dette vigtige opgør, man må samtidig undvære Higuain til opgøret, og Bernardeschi meldes også ude, samt har Giorgio Chiellini været ude de seneste to kampe, og kan være tvivlsom til opgøret.

Norditalienerne virker mætte i denne sæson, spillet flyder ikke som tidligere og defensivt virker man ustabile, hvilket man ikke har set tidligere fra Den Gamle Dames side, og man kan komme i store problemer mod det nok stærkeste offensive mandskab i Serie A, Barzagli og Benatia virker ikke til at have den stabilitet i det defensive til at kunne stoppe Insigne og Mertens.

Juventus vandt søndagens hjemmekamp mod Crotone med 3-0, men inden blev det til 0-0 hjemme mod Barcelona hvor man ikke skabte meget, og den seneste udekamp mod Sampdoria blev tabt med 3-2 efter at man var bagud med 3-0, og scorede de to mål sidst i opgøret.

Med Higuain ude bliver det kroatiske Mandzukic alene på toppen med Dybala og Costa som hængende angribere, mens midterforsvaret bliver Barzagli, Benatia og måske Chiellini.

Juventus forventede startopstilling: 3-4-2-1: Buffom, Barzagli, Benatia, Chiellini/Rugani, Cuadrado, Pjanic, Khedira, Alex Sandro, Dybala, Costa, Mandzukic.

 

Skriv et svar