Optakt: Juventus – Olympiakos

Juve har kniven for struben i Champions League, når Olympiakos gæster Torino. Grækerne har sammen med Atletico Madrid lagt sig i front af Gruppe A med hver seks point efter tre kampe. Juve og Malmö ligger begge med tre point, hvorfor der er maksimalt pres på Den Gamle Dame forud for tirsdagens opgør.

Dagens modstander fra Olympiakos indtager noget usædvanligt ikke førstepladsen i den bedste græske række for tiden. De må tage til takke med en andenplads, og det skyldes i høj grad en svag udebaneform. Piræus-klubben har blot hentet fem point i fire udekampe i den hjemlige liga, og i Champions League er det blevet til et nederlag i Sverige mod Malmö.

Grækenlands ubestridt største klub har høstet masser af titler indenfor feriemålets grænser. 41 ligatitler i alt – heraf ni indenfor de sidste ti år – og 26 pokalsejre vidner om utrolig stor stabilitet. Den store succes er det dog aldrig blevet til i Europas fineste klubturnering. Det bedste resultat skal vil tilbage til sæsonen 1998/99 for at finde, hvor Olympiakos spillede sig frem til kvartfinalen.

Man skal ikke kigge længe efter kendte navne på gæsternes holdkort. Den tidligere Barcelona-profil Eric Abidal huserer i forsvaret, en anden tidligere Barcelona-spiller, Ibrahim Affelay, der dog havde mindre succes i den spanske klub, ligger på den offensive midtbane. Af andre kompetente navne kan nævnes spidsangriberen Kostas Mitroglou og Pajtim Kasami, som scorede kampens enlige mål i de to klubbers seneste møde to uger tilbage. Derudover er det værd at holde øje med den blot 20-årige venstreback Arthur Masuaku og ikke mindst målmand, Roberto, der spillede sit livs kamp for to uger siden.

Den Gamle Dame har været gennem et formdyk siden den fejlfrie start på sæsonen. I weekenden lykkedes det dog at hente en sejr i Empoli med en ny angrebskonstellation bestående af Morata og Giovinco. Det forventes dog, at Allegri går tilbage til den sædvanlige duo med Tevez og Llorente på toppen.

På skadesfronten er Juve stadig ramt. Evra og Barzagli er fortsat ude, mens Caceres, Asamoah og Ogbonna er tvivlsomme. De to sidstnævnte forventes dog at starte på banen. Gæsterne må se bort fra Jorge Benitez, mens Alejandro Dominguez og Alberto Botia er tvivlsomme.

Forventede startopstillinger:

1142406_Juventus1142407_Olympiakos_SF_Piraeus

Bud på resultat:

Juve er tvunget til at hente tre point og gør det med en 2-0-sejr.