Optakt: Juventus – Inter

Når Juve og Inter i aften tørner sammen på Juventus Stadium i Torino, er det 184. gang Derby d’Italia løber af staben. Historisk set har Juve med 81 sejre overtaget i forhold til Inter med deres 56, og der er heller ingen tvivl om, hvem der bærer favoritrollen til aftenens opgør. Den Gamle Dame indtager en suveræn førsteplads i årets Serie A, mens Inter efter en lovende start er gået fuldstændig i stå og således ligger placeret som nummer fem.

Juve skal tilbage på vinder sporet efter sidste uges pointtab mod Lazio, hvor det hører med til historien, at en udvisning til Buffon efter en lille halv time satte sit store præg på kampen. Et godt kæmpende Juve-mandskab formåede dog at kæmpe sig tilbage fra 0-1 med ti mand og hente et enkelt point med hjem fra Rom, hvorfor moralen trods pointtabet fortsat må være i top.

Nogen, der har en moral alt andet end i top, er modstanderne fra Inter. Nerrazzurri har blot formået at skrabe sølle otte point sammen i de seneste ni opgør, så man kan rolig tale om et Inter-mandskab i krise. Et af de få lyspunkter hos gæsterne denne sæson er angriberen og topscorer Rodrigo Palacio, som har stået for ti sæsonscoringer og ofte er en kilde til uro.

Begge mandskaber kan stille noget nær stærkeste opstilling opgøret. Hjemmeholdet må undvære Buffon grundet karantæne, mens Inter er uden Esteban Cambiasso og Cristian Chivu, som begge sidder ude med skader.

Forventede startopstillinger:

924749_Juventus924747_FC_Internazionale

Bud på resultat: 2-0

Alle statistikker peger mod en sikker Juve-sejr. Derby d’Italia er dog ikke et hvilket som helst opgør, og Inter vil uden tvivl gøre alt, hvad de kan for at stikke en kæp i det sort/hvide mesterskabshjul. Vi tror dog at Den Gamle Dame viser forskellen mellem top- og sub-tophold og hiver en 2-0-sejr i land.

Skriv et svar