Optakt: Juventus – AS Roma

Et tæt topopgør på Juventus Stadium når Den Gamle Dame og Roma tørner sammen. Mester- og førerholdet er favorit på hjemmebane, men Roma er stærkt spillende og bør have gode muligheder mod de svækkede zebraer.

 • Målfarlige Roma er godt spillende i øjeblikket, og har kun tabt een kamp i de seneste to en halv måned (mod Atalanta 20/11).
 • Juventus vandt senest 3-1 i lokalopgøret mod Torino, men set over hele kampen var Den Gamle Dame ikke to mål bedre end bysbørnene.
 • Hjemmeholdet er svækket defensivt uden midterforsvaree Bonucci (siden 27/11) og højrebacken Dani Alves (27/11).
 • Juventus virker ikke så stærkt defensivt i øjeblikket som tidligere. Nok pga fraværene.
 • De seneste opgør mellem de to mandskaber, både i Rom og Torino, har været ret tætte og jævnbyrdige.
 • Juventus er fire point foran Roma i tabellen, og begge mandskaber kan leve med en pointdeling.
 • Roma vandt fortjent over Milan i mandagens hjemmekamp, hvor man lukkede godt af for milanesernes offensiv.
 • Gæsterne vil sandsynligvis have stort fokus på det defensive, hvor de har set stærke ud i de seneste
 • Juventus er ovenpå i de indbyrdes kampe, hvor man har vundet de seneste fem kampe, senest med 1-0 tilbage i januar 2016.
 • Roma har ikke vundet i Torino mod Juventus siden januar 2011 i Coppa Italia, og seneste sejr i Serie A i Torino var tilbage i januar 2010.
 • Romerne har det generelt svært mod Den Gamle Dame, og skal virkelig spille op til sit bedste, hvis de skal have point lørdag aften.
 • Roma må undvære hurtige Mohamed Salah (siden 27/11) i det offensive – ærgerligt, da han kunne gøre ondt på et lidt tungt Juve-forsvar, samt er Bruno Peres(fast) højre midtane, også ude efter at han blev skadet mod Milan, hvilket svækker romerne.
 • Juventus-topscorer Higuain virkede skarp senest med to mål mod Torino.
 • Roma træneren Luciano Spalletti har aldrig vundet over Juventus i Serie A.

JUVENTUS:

Hjemmeholdet kommer med en 3-1 sejr fra lokalopgøret mod Torino, og på to scoringer af Gonzalo Higuain, men set over hele opgøret, så var Juventus bestemt ikke to mål bedre end bysbørnene, og opgøret var tættere og mere jævnbyrdigt end resultatet giver udtryk for.

Det er ingen hemmelighed at Juventus Stadium er et besværligt sted at spille for samtlige mandskaber i Serie A, og Den Gamle Dame ikke giver meget væk i Torino, hvilket man også har set indtil videre i sæsonen med otte sejr i otte hjemmekampe.

Men Roma kommer til det norditalienske i en ganske fin form med fire sejre i de seneste fem spillerunder, og selvom hjemmeholdet har et ganske godt tag på romerne så ligner det umiddelbart et tæt, og jævnbyrdigt opgør, hvor hjemmeholdet dog er favoritter.

Man har fire point ned til Roma i tabellen, og er ikke tvunget til at skal frem og hente de tre point, samtidig med at man forsat har problemer defensivt, både skader, men også at man ikke virker ligeså stabile som i de seneste sæsoner, hvor man har lukket godt af både på hjemmebane som på udebane.

Juventus hjemmebanestatistik: 8-0-0, målscore 23-6.

Træner Massimiliano Allegri må forsat se bort fra Bonucci (fast) samt brasiliansk Dani Alves (fast) højreback som begge forsat er ude med skader, jeg forventer ikke de store ændringer i på holdet i forhold til seneste møde mod Torino, dog kan der blive plads til Dybala i angrebet fra start, hvilket betyder at kroatiske Mandzukic starter på bænken, og så ser det ud til at Barzagli måske vender tilbage i midterforsvaret efter at have siddet ude i de seneste kampe.

ROMA:

Gæsterne vandt mandagens hjemmekamp mod Milan med 1-0, milaneserne brændte dog et straffespark i første halvleg som det også var tilfældet mod Crotone, men set over hele opgøret en ganske fortjent sejr til Roma, som spillede sig op på andepladsen i tabellen, og dermed spillede sig ind i kampen om årets scudetto.

Kampen er utrolig vigtig for Roma, et nederlag vil betyde at man er syv point efter Juventus, og det kan blive mere end svært at indhente syv point på Den Gamle Dame, selvom sæsonen forsat er lang, og det norditalienske mandskab bestemt har været til at tale med i denne sæson.

Mohamed Salah er forsat ude, og er ikke med i lørdagens opgør, og netop egypterens hurtighed kan blive savnet i dette opgør, da han er et af de stærkeste våben på Roma mandskabet, hvilket man også så mod Lazio, og senest mod Milan, at det til tider gik for langsomt i omstillingsspillet, selvom det er blevet til seks point i disse to kampe.

Roma er det mest scorende mandskab i Serie A indtil videre i sæsonen, men man kommer sandsynligvis til at se et romersk mandskab som vil have meget fokus på at holde Dybala, og ikke mindst Higuain væk fra chancerne, og hvor det er forsvaret som skal hente point hjem fra lørdagens topkamp.

Romas udebanestatistik: 3-2-3, målscore 12-10.

Skader: Salah(fast) i det offensive er forsat skadet, samt blev Bruno Peres (fast) højre midtbane skadet, og er ude til lørdagens opgør, hvilket svækker romerne.

Juventus forventede startopstilling: 4-3-1-2: Buffon, Barzagli, Lichtsteiner, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Sturaro, Marchisio, Pjanic, Dybala, Higuain.

Romas forventede startopstilling: 4-2-3-1: Szczesny, Rudiger, Manolas, Fazio, Emerson, Strootman, De Rossi, Perotti, Nainggolan, El Shaarawy, Dzeko.

Skriv et svar