Optakt: Juve – Roma

Der er dømt vaskeægte topopgør, når de Juventus i aften tager imod Roma i den italienske Serie A. Begge hold har åbnet sæsonen med fuld pointhøst efter fem runder.

Juves perfekte sæsonstart blev ødelagt med et nederlag til Atletico Madrid i Champions League, og nu skal Massimiliano Allegri tilbage på sporet. Det skal ske mod den formodet største konkurrent i kampen om mesterskabet.

Den Gamle Dame må se bort fra Andrea Barzagli og Romulo, som begge er skadet, mens Alvaro Morata bliver testet inden kampen. Andrea Pirlo skulle til gengæld være klar til igen at indtage banen, selvom han formodentlig starter ude.

Vicemestrene fra hovedstaden er også kommet stærkt igang med sæsonen. Senest viste de europæisk klasse ved at spille uafgjort i Manchester mod City. 38-årige Francesco Totti scorede for Roma og viste, at maestroen stadig kan være med. Han liner formodentlig op sammen med Gervinho og Alessandro Florenzi i en stærk offensiv.

Gæsterne er uden en række spillere. Daniele De Rossi, Kevin Strootman, Salih Ucan, Leandro Castan, Davide Astori og Federico Balzaretti sidder alle ude med skader, hvilket kræver, at Roma benytter dybden i truppen.

Men Roma har stadig en stærk trup, der tæller erfarne herrer som Maicon, Ashley Cole, Seydou Keita og naturligvis kaptajn Totti. Derudover er både Miralem Pjanic og Radja Nainggolan ganske målfarlige midtbanespillere.

Generelt har Roma også i løbet af sommeren vist, at de er seriøse udfordrere til Juves drømme om et fjerde mesterskab på stribe. Således hentede Roma både Juan Iturbe og Kostas Manolas for næsten af Juve.

De forventede startopstillinger er:

Juventus 3-5-2 football formationAS Roma 4-4-2 football formation

Sidste sæson sad Juve på Roma og vandt begge indbyrdes opgør. De sidste tre gange Roma har været på besøg, er de blevet sendt hjem med klare nederlag. Det håber, vi naturligvis også sker i dag. Vi er kort inde i sæsonen, men der er stadig tale om en styrkeprøve, der kan blive afgørende for mesterskabskampen. Vi forventer ikke, at Juve vil køre Roma over igen. Kampen kan nemt blive en hektisk og uskøn affære, hvor frygten for at tabe bliver større end viljen til at vinde. Det er derfor svært at spå om udfaldet, men Juve kunne drage fordel af hjemmebanen, og Carlos Tevez kan være forskellen i en tæt kamp.

Kampen vises kl. 18 på Canal 8.