Optakt: Dortmund – Juve

Alt er fortsat åbent forud for returopgøret i Champions Leagues 1/8-finaler mellem Dortmund og Juventus. Den Gamle Dame sikrede sig en 2-1-sejr hjemme i Torino, efter en intens kamp hvor stor fejl af Roman Weidenfeller og Giorgio Chiellini gjorde udslaget for resultatet.

Der er lagt op til endnu et yderst intenst opgør onsdag aften, når Dortmund agerer værter med godt 80.000 tilskuere i ryggen. Tyskerne har oplevet en lille opblomstring det seneste stykke tid efter en ellers yderst skuffende sæson. Den truende nedrykning fra Bundesligaen er nu ikke længere et tema, og det har uden tvivl fjernet et stort pres fra de sort-gules skuldre.

Alt er dog ikke tilbage ved det gamle for Champions League-finalisterne anno 2013. Efter en flot 3-0-sejr over lokalrivalerne fra Schalke 04 og en pokalsejr er det ikke lykkedes Dortmund at få bolden i nettet de seneste to Bundesliga-kampe, som begge er endt 0-0. Formår tyskerne ikke at finde skarpheden frem til aftenens opgør tegner det godt for Bianconeris chancer.

Juve møder op til kampen med et noget andet udgangspunkt en dagens modstander. Det italienske mesterskab er med 14 point ned til de nærmeste forfølgere fra Roma praktisk taget allerede sikret, og de zebrastribede fra Torino kan dermed rette fuld opmærksomhed mod europæisk succes, som klubben hungrer efter en række magre år på den internationale scene. Og Noget kunne tyde på, at Juve allerede har haft denne vigtige kamp i hovedet de sidste par uger. De seneste kampe er der ikke blevet arbejdet hårdere end nødvendigt, og et nederlag til Fiorentina i pokalturneringen er blevet fulgt op af to smalle 1-0-sejre i Serie A mod mindre hold.

 

Karantæner og skader

Dortmund: Kevin Grosskreutz (skadet), Lukasz Piszczek (skadet), Nuri Sahin (tvivlsom)

Juventus: Andrea Pirlo (skadet), Martin Caceres (skadet), Kwadwo Asamoah (skadet), Romulo (skadet)

 

Forventede startopstillinger

Dortmund (4-2-3-1): Weidenfeller – Kirch, Subotic, Hummels, Schmelzer – Bender, Gündogan – Kampl, Mkhitaryan, Reus – Aubameyang

Juventus (4-3-1-2): Buffon – Lichtsteiner, Bomucci, Chiellini, Evra – Vidal, Marchisio, Pogba – Pereyra – Morata, Tevez

 

Bud på kampens profil

Paul Pogba fik trods en fornuftig kamp i Italien ikke udfoldet hele repertoiret i det første opgør, og han ligner et god bud på kampens profil. Derudover fik han en glimrende optakt til opgøret med vindermålet mod Palermo i weekenden.

Bud på kampens resultat

Der bliver uden tvivl tale om et yderst intenst opgør, hvor afgørelsen nemt kan komme til at falde i sidste sekund. Juventus må undvære midtbanestrategen Pirlo, men om det i den sidste ende er en fordel for italienerne grundet kampens høje tempo, er svært at udtale sig om. Alt taget i betragtning bliver 1-1 buddet herfra.